Reacties van klanten

Operationele Leergang Leidinggevenden Politieacademie

Ik heb Annet Speelberg ervaren als een zeer ervaren trainer/procesbegeleider op het gebied van communicatie, leiderschap, teamontwikkeling, integriteit en diversiteit. Ze is resultaatgericht en zeer zelfstandig.

Annet is een leerprocesbegeleidster die durft te confronteren en zeker niet een uitdagende discussie uit de weg gaat. Zij is een van de weinige leerprocesbegeleidsters die ik solistisch voor een klas kan zetten.

Guus Bakker,Manager Leiderschap, Leergangen OLL, School voor Politieleiderschap (SPL), Politieacademie

Operationele Leergang Leidinggevenden Politieacademie

Annet Speelberg heeft het vermogen om steeds weer een veilige leeromgeving te creeren, waardoor ik kon leren van mijn fouten en die van mijn medestudenten. Ten tweede is mij opgevallen dat Annet op een begrijpelijke manier de verbinding tussen theorie en praktijk weet te leggen. Hierdoor maakt zij gedrag inzichtelijk en beinvloedbaar.

Herald Meijer, Manager Team mensenhandel en mensensmokkel

Effectief Leidinggeven

Annet Speelberg is een enthousiaste trainer en procesbegeleider. Zij is inlevend is en toont een grote betrokkenheid. Daarbij kan zij wel degelijk positief kritisch en confronterend zijn. Zij weet mensen op een goede wijze bij de les te houden en niet alles voor te kauwen, maar laat je ook zelf "ervaren en ontdekken." Daarbij verliest zij de rode draad niet uit het oog.

Annet heeft erg veel levenservaring en werkervaring. Deze ervaring weet zij ook op een boeiende wijze in te zetten zonder dat dat teveel wordt. Haar gevoel voor humor werkt aanstekelijk. Haar kennis op proces en inhoud is groot en zij weet deze theoretische en praktische kennis op de juiste momenten toe te (laten) passen.

Ik kan wel stellen dat ik erg veel heb geleerd op een leuke wijze met ruimte voor een lach en een traan!

Hans van Luijt, groepschef A, politie Utrecht

Verandertraject Coachend Leidinggeven

Annet Speelberg was een professionele, proactieve, flexibele en zelfstandige voortrekker en begeleider van het leiderschapsontwikkelings- en verandertraject Het vertrouwen dat Annet van (en in) ons heeft is een voorwaarde om zo'n project te begeleiden.

Vooral haar open, niet oordelende en doortastende houding is hier debet aan. Het voorbeeld dat Annet geeft om te luisteren, samenvatten en feedback te geven is daarbij helpend.

Bij tegenstellingen of spanningen in de groep krijgt zij die snel boven tafel en kan zij zich in iedere persoon inleven (van directie, managementteamlid tot hoofd) en hen tot elkaar brengen. Dit terwijl een ieder uitgenodigd wordt en daadwerkelijk het achterste van zijn tong laat zien door Annets ontwapenende begeleiding. Iedereen wordt in zijn waarde en kracht gebracht en leert. Ook worden de humoristisch gebrachte voorbeelden uit haar eigen persoonlijke ervaringen als helpend ervaren. Haar persoonlijke, soms wat informele aanwezigheid gecombineerd met haar krachtige natuurlijke autoriteit past goed bij de menselijke maat die hoog staat aangeschreven in onze organisatie. Zij heeft daardoor een goede ingang bij mensen.

Drs. Angelique J.I. Lamme MHA, Directeur Bestuurder, Zorgfederatie Oldenzaal

Samenwerken

Ik heb het genoegen mogen hebben om met Annet Speelberg samen te mogen werken als trainer/ docent/leerprocesbegeleider in onze kernopgave Leergang Effectief Leidinggeven voor Operationeel Leidinggevenden. Haar jarenlange politie-ervaring maakt haar, naast haar uitstekende inhoudelijke/procesmatige kennis en ervaring met leerprocessen, tot een door mij uiterst gewaardeerde collega.

Annet is een vakvrouw die haar werk met passie uitvoert, ze heeft visie en lef en is zeer competent in het omgaan met diversiteit in de meest ruime omschrijving van het woord. Haar begeleiding is gericht op individuele en groepsgerichte ontwikkeling van mensen: zij is toegankelijk, contactueel sterk, een goede netwerker, transparant, benoemt wat van belang is, maakt bespreekbaar wat aandacht behoeft, houdt ervan andere mensen in hun kracht te zetten en potentieel te ontwikkelen.

Jaqueline Willeboordse senior trainer Doorwerth Coaching & Consulting

Anti-agressietraining

Annet Speelberg heeft voor onze gemeente een aantal keren een anti-agressietraining verzorgd. Zij wist daarbij heel goed de aanvankelijke weerstanden van de deelnemers weg te nemen. Zij weet feilloos feedback te geven en de sterke punten en leerpunten van deelnemers te benoemen. Vervolgens creeert zij een leersituatie waarin geoefend kan worden. Zij sluit nauw aan bij de praktijk. Door haar soms onconventionele aanpak weet zij van begin tot einde van het trainingsproces te boeien.

Ans Licassen HRM manager gemeente Horst aan de Maas.

Professioneel Leiderschap

Wat me opviel Annet's grote inzet en professionaliteit als leiderschapstrainer. Zij put niet alleen uit de theorie, die ze overigens goed kent, maar ook haar eigen ervaring bij de politie en levenservaring komen erg tot hun recht binnen deze groepen. Verder leg ze een goede link tussen theorie en persoonlijke leerdoelen. Ze maakt prima proces en procedure interventies. Ze geeft goed en veel feedback en nodigt mensen uit tot leergedrag. Verder bleek dat deelnemers opdrachten krijgen tussen de blokken door en goed voorbereid naar het volgende blok komen.

Fransisca Schroer Manager Professioneel Leiderschap, Schouten en Nelissen

Coaching

Annet Speelberg is een krachtige en doortastende maar ook liefdevolle vrouw. Door de juiste vragen te stellen houdt ze je een spiegel voor. Ook heeft ze me veel handvaten meegegeven, waar ik nog weleens op teruggrijp. Door haar coaching heb ik veel over mezelf geleerd en kan ik beter met lastige situaties omgaan. Annet weet een vertrouwde en ontspannen sfeer te creeren; een aanrader voor een ieder die zichzelf wil versterken.

Ingrid B.

Rationele Effectiviteits Training

De RET doet bij mij iets met mijn verstand en gevoel. Het is een manier van kijken naar situaties, waar vooral de bril waardoor je kijkt en de emotie die daarbij hoort bepalend is voor je gedrag. Vanuit je gevoel kan Annet als geen ander het verstand laten spreken waardoor je weer een nieuwe kijk krijgt op de situatie. Je eigen overtuiging dat je iets door de juiste bril ziet is sterk, maar toch weet Annet soms "spelenderwijs" , je te laten inzien dat er ook een andere werkelijkheid bestaat. Zo kun je je gedrag veranderen en kun je situaties beinvloeden. Annet is een trainer met veel humor en respect. Het voelt altijd veilig en vertrouwd. Ze haalt mooie dingen van mensen naar boven en leert je vooral ook deze bij elkaar te zien en naar boven te halen. Ik heb veel respect voor de synergie die zij weet te creeren elke keer weer. Een fijne, krachtige trainer die je "echt" iets meegeeft om verder te kunnen.

Annette Kersten, manager Thuiszorg en Welzijn Medisch Spectrum Twente

Parentscourse "How to make my child succesful in the Dutch society"

My experience with Annet Alagbe-Speelberg was at the parents course: "How to make my child succesful in the Dutch society" Her ability and experience as a teacher is great, we were all blessed because we recognized our shortcomings as parents and even as husbands and wives. In a very gentle way and with respect for our culture, she gave new insights and many practical examples how to handle our children in this society. We have learned a lot and taking part in this program has changed me as a father and a husband. I also participated in the yearly familyconference, organised by immigrant organisations in Amsterdam . In this conference I was impressed the way Annet gave the training at the first night. So I can confidently say that as a teacher, a trainer, and a lecturer she is outstanding.

Clement Kojo Fiable, vader en magazijnmedewerker

Parentscourse "How to make my child succesful in the Dutch society"

I took part in the parentscourse "How to make my child succesful in the Dutch society" that Annet Alagbe-Speelberg organised for english speaking parents.

She helped me to bring more peace in the home and have more fun with my children. She knows how to communicate with africans, she cares for us, that's why I really have been able to learn from her.I Im so greatful to her that she spends her time and her talents free of charge for us, to give us and our children a better chance in this society.

Dorcas Jalloh, mother and housewife

Training Diversiteit

Annet Alagbe-Speelberg spreekt de taal van de politie maar kan ook uit diverse andere bronnen tappen. Diversiteit zit in haar leven gebakken en ze is uitermate ijverig, nieuwsgierig en leergierig om te zoeken naar wegen voor de vraagstukken, die hieruit voortkomen. Ze is goed in staat bij mensen thema's aangaande omgaan met verschillen bespreekbaar te maken.

Drs. Maria Jeukens, Trainer Spyral Dynamics

Training Motiverende Bejegening

Ik heb bij Annet Speelberg de driedaagse cursus Motiverende Bejegening voor justitiepersoneel gevolgd. Deze cursus werd gegeven in het kader van het project Modernisering Gevangeniswezen (MGW). De cursisten, een groep van arbeidsmedewerkers en ik als nieuwe leidinggevende, waren zeer kritisch in het welslagen van dit -zoveelste - project. Alle lof voor Annet die een luisterend oor had voor alle cursisten, hoe divers ook van karakter, en tevens de switch bij ons wist te maken naar een positieve houding ten opzichte van motiverende gespreksvoering.

Annet straalt van energie en leven en haar lach trekt je meteen al over de streep. Toch is ze niet mals als je een loopje met de cursustof neemt: ze staat voor wat ze doceert!

Ans Beers, trainee afdelingshoofd leefafdeling PI Zwaag Hoorn